SEO копирайтинг:
Тайната на успеха в Интернет [Обновена]

Най-важната задача на съдържанието на вашия уеб сайт (заглавия, текстове, изображения) е да представи по любопитен и ангажиращ начин вашата фирма и продуктите ви. В най-добрия случай то стимулира посетителя да предприеме покупка, запитване по имейл, обаждане по телефона или някакво друго действие.

Само по себе си обаче доброто съдържание не е достатъчно, защото от него няма никаква полза, ако няма посетители, които да го четат. Тук в картинката се намесват търсачките и техните резултати при търсене на определени ключови думи (думите, по които потребителите търсят).

За да бъдат открити от търсещите машини и класирани на по-предни позиции, вашите текстове трябва да отговарят на определени условия. Те включват използването на популярни ключови думи , подходящото им разположение в съдържанието, структурата на съдържанието, линковете към него и много други. Оптимизирането на сайта ви, за да изпълнява тези условия се нарича SEO (Search Engine Optimization).

В този ред на мисли SEO копирайтинг е писането на любопитни и атрактивни текстове, които са оптимизирани за търсачките. При него е много важно да не се губи фокусът върху нуждите на потребителя и да не се пише спам, предназначен единствено за търсачките.

Съдържание от втория тип не само отблъсква клиентите ви и не ви помага в класирането на страницата, защото търсачките разбират, че е спам, но и рискувате да бъдете „наказани“ от тях, т.е. сайтът ви да спре да се появява изобщо в резултатите им.

От друга страна, качественото съдържание привлича клиенти и ги подтиква да го споделят в социални мрежи, блогове и форуми, като по този начин генерират линкове към него и го класират на по-предни позиции. Гугъл обожава подобни материали и именно те са целта на ефективния SEO копирайтинг.

Вижте как да оптимизирате сами текстовете си за търсещите машини тук.

А ако не смятате да се занимавате с това, но все пак имате нужда някой да свърши тази работа, тогава можете да разгледате SEO копирайтинг услугите, които предлагам, като кликнете тук.

Харесахте ли този пост?

Следващият ще бъде още по-хубав... Запишете се за бюлетина и няма да го изпуснете, защото ще получите известие по имейл, когато го публикувам :)

(Политика : И аз мразя спама, така че имейл
адресът ви е на сигурно място при мен.)