Може ли писането да бъде по-лесно?
Правилният инструмент помага драматично...

Знаете ли, че с един обикновен молив можете да напишете около 50 000 думи?

Това са 50 статии от по 1000 думи.

Или пък 100 от по 500…

Огромно количество материали, ако питате мен. Просто огромно.

С тяхна помощ можете да изградите лоялна аудитория, която ви се доверява и ви следи с интерес.

Освен това ще си създадете имидж на експерт в бранша. На „the go-to person“, както казват американците. Т.е. човекът, към който се обръщат клиентите за разяснения и допълнителна информация, защото вярват, че вие сте този, който може да им помогне.

И това не е всичко…

Ако пишете по 100 статии на година, това означава, че имате възможност да се показвате пред целевите си потребители по веднъж на 3-4 дена.

Без да изглеждате твърде промо…

Без да отблъсквате с гръмки обещания…

И случаят е такъв независимо дали предлагате услуги или продукти. Ако обичате това, което правите и предлагате, тогава можете да пишете по безброй свързани с него теми и по този начин да се забавлявате, докато привличате нови клиенти.

Разбира се, не е задължително да пишете с молив…

Как да изберете с какво да пишете

Можете да използвате лаптопа си. Можете да бъдете ексцентрични, като творите на пишеща машина. Може да използвате дори диктофон, за да запечатвате мислите си диктувайки вместо да натоварвате ръцете си.

Вариантите са много…

Въпросът е да изберете онзи, който ви е най-удобен лично на вас. Който ви позволява да се отпуснете и просто да си свършите работата.

Защото инструментите, които използвате, за да създавате съдържанието си трябва да ви помагат да го правите по-бързо и по-лесно, а не да ви разсейват и да привличат вниманието ви върху себе си.

Изборът им е важен момент, който оказва драматично влияние върху продуктивността ви. Затова бъдете внимателни, когато избирате.

Разбира се, бъдете и широкоскроени… Експериментирайте. Тествайте нови варианти, защото току-виж нещо ви паснало дори още по-добре.

Но не очаквайте всичко, което опитвате да ви се лепне от първия опит.

Малко личен опит и експерименти…

Няма да забравя, когато миналата година открих опцията да диктувам на Google Docs. Бях много развълнуван, че софтуера разбира български и че екстрата е безплатна.

Бях развълнуван, защото постоянно чета хвалби в западни материали как този или онзи автор създава скоростно съдържание благодарение на подобни програми за превръщане на говор в текст.

Излиза диктуването се случва по-бързо от машинописа, така че се хванах да тествам новата функция…

Оказа се, че върши работа, но все още българските думи не се разпознават толкова добре и освен това няма команди за точка, запетайка, тире, нов ред и т.н. Ако диктувате на английски има, но на български все още няма.

Всичко това много ме разсейваше. Успявах да диктувам цели статии, но ми отнемаше повече време от нормалното, защото после трябваше да добавям препинателни знаци, да търся къде ми започва новия параграф и други подобни неща.

Така че се отказах от идеята да диктувам статиите си на Google Docs.

Може би един ден, когато софтуера е по-усъвършенстван, ще пробвам пак. Дотогава ще разчитам на добрата стара клавиатура.

Ключовият момент от тази кратка история

Идеята ми е, че когато даден инструмент ви затруднява или дълго време го използвате и все още не сте постигнали професионализъм, тогава опитайте нови неща. Не се притеснявайте да експериментирате.

Може би тепърва ви предстои да откриете средството за писане, което ще ви направи супер продуктивни и ще ви помогне да публикувате по 100 или повече статии на година без да губите цели дни за създаването на всяка една от тях.

Разбира се, последното не е въпрос само на това дали използвате молив, клавиатура или нещо друго. Има още доста фактори за бързото и лесно създаване на въздействащо съдържание, което конвертира.

И вероятно ще си говорим за повечето от тях в следващите материали…

Поздрави,
Саше Вучков

P.S. Кратък преглед на казаното:

  • Правилният инструмент за писане може да изиграе драматична роля за вашата продуктивност.
  • Не се страхувайте да експериментирате с нови инструменти, защото някой от тях би могъл да ви пасне по-добре от този, с който работите в момента.
  • Когато публикувате редовно, изграждате доверие и демонстрирате професионализма си, което ви помага да привличате по-лесно клиенти.

P.P.S. Бихте ли споделили тази статия във Facebook, като натиснете съответния бутон по-долу: 

 

Leave a Comment