Пазете се, че съм бесен

Слушам тези дни, че някакви умни глави искали да пуснат предсрочно от затвора двама брутални рецидивисти, които и без това получиха нищожни присъди, имайки предвид престъпленията им.

Побеснявам всеки път, когато проследявам развитието на темата в новините.

Хич не доумявам какво „примерно поведение“ може да те накара да преглътнеш факта, че човека, който искаш да освободиш, е отвличал хора и е рязал пръстите им. И тук няма „невинен до доказване на противното“.

Тук всичко е ясно и доказано.

Ако държавната машина е наред, тя трябва да потърси отговорност от всички замесени по веригата. От всички, които са участвали в предлагането на тези изроди за предсрочно освобождаване.

Но това едва ли ще се случи.

Много по-лесно й е да тормози примерните граждани, вместо да се занимава с престъпниците.

Това е другото, което ме вбесява тези дни…

Започнах все повече да узрявам за идеята да регистрирам собствена фирма, защото това ще улесни изключително много клиентите ми. В момента работя като фрийлансър и съм регистриран като „упражняващ свободна професия“.

За съжаление бюрокрацията, с която натоварвам клиентите си в тази ситуация е ужасна. Не мога просто да им издам фактура за поръчката и да приключим въпроса. Има един куп законови хватки, които трябва да правим и това ме е лишило от не една или две поръчки.

Разбира се, едно от малкото „предимства“ на това да си регистрирам фирма е, че цялата тази бюрокрация няма да изчезне, а просто ще се прехвърли върху мен. Освен това ще имам нови разходи и някои от старите ще са по-високи.

Отново заради законови хватки…

Вместо държавата да улесни колкото се може повече малкия бизнес, тя му закача на раменете няколко чиновника, които да събират от него всякаква бумащина…. Докато едно от другите лица на тази същата държава прави по-готин живота на рецидивистите…

Както и да е, няма да мрънкам повече.

Призовавам ви никога да не позволявате държавната машина да ви отнеме чистите намерения и предприемчивостта да изградите бизнес, който помага на другите.

Поздрави,
Саше Вучков

Харесахте ли този пост?

Следващият ще бъде още по-хубав... Запишете се за бюлетина и няма да го изпуснете, защото ще получите известие по имейл, когато го публикувам :)

(Политика : И аз мразя спама, така че имейл
адресът ви е на сигурно място при мен.)

Leave a Comment