TypeScript & React + Redux: Новите попълнения в арсенала ми

Последните месеци имах сериозни вълнения накъде да поема в развитието си на програмист.

Когато става дума за PHP, имам усещането, че съм достигнал до ниво, което ми позволява да използвам езика свободно в ежедневието си. Освен това продължавам да надграждам с фреймуъркове като Laravel и Symfony.

Покрай работата ми в SiteGround, очите ми се отварят за неща като системни демони, крон джобове, бекграунд процеси и всякакви други чудесии, които едва ли щях да имам шанса да изучавам, ако работех на друго място.

Не и в такъв мащаб.

Това, което не ми дава покой обаче е силното ми желание да създавам интерфейси.

Вълнуващите интерфейси са нещо, което не е по силите на PHP и затова започна да ме сърби още повече за тях предвид това, че в ежедневието си съм предимно бекенд програмист.

Всъщност, аз съм фулстак, демек работя свободно и с HTML, CSS, Vanilla JavaScript & jQuery, но този пакет технологии, колкото и да е популярен все още, вече започва да се изчерпва.

Предвид всичко това имах нужда от някакво освежаване.

Интересът ми към TypeScript и React не е от вчера. Проучвам тези технологии от известно време и смятам, че потенциала им тепърва ще расте.

Освен това те се използват и в SiteGround от SPA екипа ни, т.е. задълбаването в тях ще ми даде по-добро разбиране на цялостния продукт, който предлагаме.

Отне ми известно време, но днес вече мога да се похваля, че започвам да се развихрям с React. В момента работя по нова апликация, която ми позволява да разучавам и най-тъмните кътчета на библиотеката.

А нещата, които постигам, ме карат с ненормално задоволство да цъкам по хиляда пъти на едни същи бутончета.

Определено съм доволен от избора си.

P.S. В момента съм в дълга отпуска и предвид „Короната“ реших да циментирам малко знанията си.

Силно препоръчвам този курс за всеки, който го сърби да създава интерфейси. Дава доста добра информация и ако вече сте наясно HTML, CSS и JavaScript, тогава след него ще имате нужда само от документация на React и Redux, за да създавате яки неща.

https://www.udemy.com/share/101WcYA0QSdFtXRX4=/

Вашият коментар