Идеи за ресторантьори: Какво да публикувате редовно на фейсбук страницата си

Със сигурност вече си имате предостатъчно работа, която е способна да ви държи заети и 25 часа на денонощие…

Но ако сте чували за силата на фейсбук маркетинга да привлича повече редовни посетители за вашето заведение, вече имате фейсбук страница и все пак нещата не вървят, тогава е важно да знаете, че проблемът може би е в това, че не публикувате достатъчно често съдържание.

Или ако публикувате, то не достига до вашите потенциални клиенти.

Но нека караме нещата подред…

Защо е важно да публикувате редовно?

Все по-често се случва фейсбук страниците да се създават и управляват само защото без тях не може да се рекламира в социалната мрежа.

Това е зверска грешка, защото няма нищо по-разочароващо за клиента от една неактивна страница, в която липсва живот. Няма постове; няма лайкове, коментари и отзиви.

В комбинация с едно непрофесионално излъчване на профилната снимка и корицата, това просто ги отблъсква.

Но изобилието от съдържание не е важно само за да изглежда привлекателна страницата ви във Фейсбук. То е необходимо и за да успеете да създаде приятелски отношения със своите потенциални и настоящи посетители.

Когато публикувате редовно и ги радвате с полезни неща, вие печелите добрата им воля и едно малко местенце в ума им, което им напомня за вас всеки път, когато обмислят къде да вечерят или празнуват навън.

Така че колкото и да сте заети, трябва да намерите начин да поствате.

Винаги има вариант…

Ако наистина не можете да смогнете или ако интересните публикации не са ви силата, тогава можете да намете професионалист, който да се грижи за тези работи.

5 лесни идеи за съдържание на вашата фейсбук страница

След като установихме, че е важно да публикувате редовно, заповядайте пет лесни идеи за съдържание:

1. Снимки

Един от най-добрите начини да демонстрирате качеството на ресторанта си онлайн е като публикувате снимки на ястията, интериора и събитията, които провеждате.

Те помагат на клиентите да видят с очите си какво им предлагате и също така събуждат техния апетит.

Примерна снимка на блюдо

2. Анонси

Около заведението ви постоянно се случва нещо.

Може да е нов готвач, ново попълнение в менюто, нови цени, нови придобивки от сорта на диспенсъри за бира или пък специално работно време.

Всичко това заслужава да бъде анонсирано и ще привлече вниманието на хората, особено ако е придружено със снимка и любопитно поднесени детайли.

Примерен анонс

3. Интересни факти и цитати

Един интересен начин да говорите за блюдата, които предлагате и събитията си без да изглеждате натрапчиви е като споделяте интересни факти и цитати за тях.

Така не само че няма да подразните клиентите си, но и вероятно дори ще ги зарадвате, ако подберете правилните неща.

Примерен пост с интересни факти

4. Поздрави за празниците

Да, знам… Звучи банално!

Но поздравленията показват наяве вашето човешко лице и освен това са чудесен повод да се показвате пред посетителите си.

Освен това хората ги харесват доста, когато са оригинално поднесени…

Примерен поздрав за празник

5. Въпроси

Едни от най-ангажиращите постове, които лично аз създавам, това са пародиите на анкети, при които задавам банални въпроси с интересни възможности за отговор.

Примерна анкета

Ако започнете да създавате съдържание от всичките тези 5 категории дотук и публикувате 2 или 3 пъти седмично, тогава вероятно никога повече няма да изпаднете в ситуацията да нямате какво да кажете.

Разбира се, има и други типове публикации, но тези пет са ключовите за една фейсбук страница на ресторант и често нямате нужда от нищо повече.

Leave a Comment