FAQ

Тук ще откриете отговорите на някои въпроси, които често ми задават клиентите.

Как работиш?

Стъпка 1. След като се свържете с мен по имейл или телефон, провеждаме кратък разговор, чиято цел е да получа информация по следните въпроси:

 • За какъв проект става дума?
 • Какъв проблем се опитвате да решите?
 • Какво искате да постигнете?
 • Какъв резултат очаквате от конкретния проект?

Стъпка 2. Изпращам Ви на имейл кратък въпросник, който да ми помогне да науча повече за Вашия сайт, Вашия продукт и целевите Ви клиенти.

Стъпка 3. След като получа попълнен въпросник, Ви изпращам подробна оферта, в която е обяснено как мога да Ви помогна, какъв ще е обхата на проекта, неговата цена, срок за изпълнение и други подробности.

Стъпка 4. Ако изберете да работим заедно, тогава ми превеждате 50% от цената на проекта и ми предоставяте допълнителните материали като стари брошури, банери, текстови реклами, линкове към стари целеви страници и други, ако съм поискал такива и Вие разполагате с тях.

Стъпка 5. Правя задълбочено проучване на целевата Ви аудитория, продукт и уебсайт

Стъпка 6. Изготвям и Ви изпращам план на проекта, чиято цел е да Ви запознае с фокуса, апела, примерни заглавия и други елементи, които съм избрал.

Стъпка 7. След като одобрите плана, започвам да пиша.

Стъпка 8. Изпращам Ви завършения проект, като имате право на две безплатни ревизии, ако са поискани до 30 дни, след като получите завършения проект. На този етап не се допускат промени във фокуса, апела и другите основни елементи, които биха довели до цялостно пренаписване.

Стъпка 9. Превеждате ми останалата сума на уговорената дата.

Стъпка 10. (Незадължително) Поддържаме контакт, за да съм в течение дали сте постигнали желания резултат.

Забележка: Обикновено, ако работим за пръв път заедно, тогава ще преминем през всяка една от изброените стъпки. От друга страна, вероятно ще прескочим някоя от тях, ако сме работили в миналото по сходен проект.

Какъв опит имаш като специалист по дигитален маркетинг?

Работя на свободна практика като консултант по дигитален маркетинг повече от 3 години, но ако включим в сметките и времето, в което съм се занимавал с уеб програмиране и блогване под различни псевдоними, тогава може да се каже, че имам 9 години опит в дигиталната сфера. За това време имам участие в редица проекти, които включват статии, целеви страници, кратки еКниги, фейсбук реклами и много други.

Какви познания имаш по онлайн маркетинг?

През годините съм изкарал редица курсове по онлайн маркетинг, като обучението ми продължава и днес, понеже съм привърженик на идеята, че е важно човек да учи и да се развива цял живот.

Сферите, в които съм особено силен са

 • B2B маркетинг
 • Копирайтинг за уеб
 • Контент маркетинг
 • Facebook маркетинг

Отделно имам представа от:

 • Имейл маркетинг
 • Adwords
 • SEO
 • CRO (Conversion Rate Optimization)
 • и др.

Какъв опит имаш в B2B маркетинга?

Макар че като фрийлансър не се водя търговец по смисъла на закона и не ми се налага да регистрирам фирма, моята дейност е много близка до тази на един малък бизнес. Това означава, че аз отговарям за изпълнение на проектите, за набиране на клиенти, администрация, обслужване на клиенти и т.н.

През годините съм положил особени усилия да се науча да привличам клиенти, които попадат в категорията на малък и среден бизнес. Сега вече предлагам познанията си в тази сфера и на моите клиенти, работещи с други фирми.

С какви проекти се занимаваш?

Като специалист по дигитален маркетинг, специализирам в създаването на резултатно-ориентирано съдържание. Около 80% от работата ми е да пиша въздействащи текстове за целеви страници, магнити за клиенти, кратки еКниги, реклами, имейли, статии и страници за сайт.

Казваш, че си маркетинг консултант… Какво означава това?

Това означава, че мога да Ви помогна с планирането и осъществяването на цялостни кампании за привличане на клиенти.

Колко струва да работим заедно?

Независимо дали става дума за планирането на цялостна кампания за привличане на клиенти или за изготвяне на отделни целеви страници, магнити за клиенти, кратки еКниги, реклами, статии и уеб страници, можете да се свържете с мен, както Ви е най-удобно и аз ще Ви дам ориентировъчна цена.

Освен това можете да разгледате моя ценоразпис…

Кликнете тук, за да видите ценоразписа ми

Колко време отнема да изготвиш един материал?

Важно е да знаете, че работя едновременно по няколко проекта за няколко клиента. Това означава , че вниманието, което ще отделям на Вашите материали, ще бъде разсрочено във времето. Обикновено минималния срок, за който поемам проект е 2 седмици, а максималният – до 5 седмици.

Срокът зависи от вида на проекта, неговата сложност и моята натовареност.

Спешни поръчки не поемам.

Изискваш ли предплата?

Да. За да започна работа, по който и да е проект, имам нужда от 2 неща: 50% предплата и материалите, които съм поискал от клиента. Предплатата не подлежи на връщане, ако клиентът се откаже от проекта. Тя е моето възнаграждение за положените усилия и отделеното време за проучване на продукта и аудиторията, за обмисляне и планиране на проекта, за вече свършената работа по него.

Клиентът няма как да ми върне изгубеното време, нито трудът ми, така че няма логика аз да му връщам предплатата.

Има вариант по-големите плащания да се разбият на няколко по-малки вноски, които се правят на определен етап от проекта, но предплата винаги има.

Мога ли да разчитам на теб за графично оформление, уеб дизайн, публикуване и други „малки“ задачи?

Не. Аз съм маркетинг консултант, който специализира в изработката на резултатно-ориентирано съдържание и предпочитам да се концентрирам върху това, което умея най-добре – писането на комерсиалните текстове.

Въпреки това бих могъл да Ви консултирам как е добре да бъдат оформени и представени текстовете ми, за да има максимален ефект от тях. Това се случва на уговорена консултация, която се заплаща на започнат час.

Как ще си получа текстовете?

Изпращам черновите и готовите материали в електронен вариант по имейл.

Как стои въпросът с правата върху текста?

Обикновено, но не винаги, правата върху текста се прехвърлят на Вас, след като направите и последната уговорена вноска. Аз запазвам единствено правото да споменавам и включвам материала в своето портфолио, блог, статии и други информационни продукти.

В определени случаи Вие получавате само ограничени права върху материалите ми, което ми позволява да ги продавам и на трети лица. Тези права могат да са ограничени на географски принцип или пък да са в сила само за определен сайт.  Когато има подобни условия, те са изрично споменати в договор.

Как е най-добре да се свържа с теб?

Предпочитам комуникацията по имейл и в краен случай – телефон.

Какво да направя, ако имам въпрос, на който не е отговорено тук?

Ако не виждате тук отговор на въпрос, който Ви вълнува, можете да се свържете с мен и да ми предложите да го добавя. Предпочитам тази кореспонденция да се случва по имейл, но ако имате спешна нужда от отговор, можете да ме потърсите и по телефона.

Ето информация за контакт с мен:

GSM:0899 825 654
Email:contact
Google+ :
Facebook :
Twitter :CintaFavourite

Можете да ми изпратите имейл и чрез тази форма:

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение