Фейсбук постове: Ресторант „Fifth Base“

От две седмици се занимавам с управлението на фейсбук страницата на ресторанта.

Ангажиментът ми е временен – за 3 месеца, като след това ще мислим дали има смисъл да продължаваме. По принцип този срок не е достатъчен, за да развием канала и да започнем да получаваме стабилни резултати, но в момента маркетингът в социалните мрежи не е приоритет за клиентите ми.

Моята най-важна задача през следващите месеци е да им покажа, че има смисъл да инвестират във фейсбук присъствие…

За сега усилията ми се увенчават с успех от гледна точка на ръст на харесващите, ангажираността на аудиторията и подобряването на органичния рийч. Новият стил и по-високото качество на съдържанието, което споделяме,  определено се харесва на хората и това създава високи очаквания в мен.

Разбира се, най-важното е да напълним заведението, което все още установяваме дали се случва…

Ето част от материалите, които създавам за тях:

Новогодишно меню 2017/2018

Тук влезнах малко в ролята на графичен дизайнер, но това е нормално, когато се занимаваш със социални медии. Осигуряването на приятни визии е част от работата, особено когато бюджета е стегнат и нямаш помощ от дизайнер.

Разбира се, моята силна част са текстовете, а не картинките…

Благотворителна инициатива

Следва един от  най-хубавите статуси, които някога съм писал и то по най-хубавия повод, който съм писал. Много съм доволен, че имах шанса да го направя.  Ангажираността на хората при него е много висока, но каузата наистина си заслужава.

Редовни рубрики

На фейсбук страницата има две редовни рубрики. Това са „Обедно меню с цитат“ и „Мачовете днес“.  Едно от основните предимства на ресторанта е, че не само няма нищо против спортните фенове, но и те са най-желаните ни клиенти.

Затова от всяка маса има видимост към HD телевизор, на който се излъчват важните мачове и другите спортни събития.

Ето няколко от статусите в тези рубрики:

 

Както виждате, полагам усилия да публикуваме оригинално съдържание, което да добавя стойност за аудиторията, а не просто да го има, защото „трябва нещо да се постне“.

Ако искате, разгледайте страницата на този адрес:

https://www.facebook.com/pg/fifthbase12

Разбира се, не разчитаме само на органичен рийч. От време на време промотираме постове пред хората в района. Имаме и специална рекламна кампания за привличане на клиенти, за която ще създавам отделен материал.

Поздрави,
Саше Вучков

Leave a Comment