Поставете заведението си на един клик разстояние от клиентите си

Азбучна истина е твърдението, че успехът на едно заведение зависи силно от неговия адрес…

Ако то се намира на главна улица в оживен район на града, тогава привличането на клиентите се случва много по-лесно. За да се радва на някакъв почти гарантиран минимум заети маси, е достатъчно то да има хубава фасада и ясно отличими табели.

От друга страна, ако заведението се намира в някое затънтено кътче на квартала, тогава задачата за разработването му е по-сложна.

Въпреки това, местоположението е фактор, който може да бъде „преборен“, защото в днешните модерни времена няма нужда хората да минават покрай вратите ви, за да ви забележат.

Достатъчно е да са във Фейсбук или да попитат нещо „чичко Гугъл“…

Това ви позволява да им покажете реклама или други материали, които да ги запознаят с интересното ви меню, приятната обстановка и ведрия персонал.

Да, къде се намирате винаги ще е важно, както и предимството да си най-близо до клиентите, но има безброй поводи хората от района да ви посещават, които не са директно обвързани с местоположението ви.

Например:

  • Отбелязване на юбилей
  • Празнуване на рожден ден
  • Сватбено тържество
  • Отбелязване на Нова година
  • И много други

Всичко това са поводи, при които вашето меню, интериор и конкретни оферти имат много по-голяма тежест от физическия ви адрес…

Но за да се възползвате от този факт, е важно да сте на „един клик разстояние“. Да имате удобен „виртуален адрес“, който клиентите ви да посещават през лаптопите и смартфоните си.

Става дума за ваш собствен уеб сайт и фейсбук страница.

Вашият уеб сайт: Виртуалният ви салон, който може да побере всички

Уеб сайтът не е просто онлайн визитка на вашия бар или ресторант. Той е сборна точка, към която се насочват посетители от всички краища на интернет – Фейсбук, Гугъл, блогове, форуми, имейли.

Ако някой попадне на вашето име и иска да научи подробности за вас, той се насочва към сайта ви…

Ако някой види реклама и кликне на нея, в голяма част от случаите – той се насочва отново към сайта ви…

„Всички пътища водят към Рим“, гласи една стара поговорка и виртуалният ви адрес е вашият личен „Рим“:

Вашата фейсбук страница: Витрината, която да хване окото им

Милиони българи посещават редовно фейсбук, за да споделят преживяванията си и да са в течение с това какво се случва в живота на близките им хора.

Те разглеждат семейни снимки, интересни статии, коментари и какво ли още не. И между всичко това от време на време им се показва реклама или друго съдържание, което рекламодатели като вас са решили да публикуват.

Вашата фейсбук страница ви позволява да публикувате и рекламирате обедното си меню, новия си специалитет, бизнес философията си и всичко друго, което има вероятност да впечатли потенциалнтие ви клиенти до такава степен, че да искат да ви посетят, където и да се намирате.

Освен това те мога да харесат страницата ви и да получават покани от вас да се върнат отново. Нещо, което ще ви струва по-евтино, отколкото ако рекламирате тези покани пред непознати хора.

„Далече от очите, далече от сърцето“, гласи друга стара поговорка и вашата фейсбук страница ви позволява постоянно да сте в полезрението на клиентите, които най-много ви прилягат.

Необходимия минимум

По мое мнение, всеки ресторант или бар трябва да има минимум уебсайт и фейсбук страница, за да може да се възползва от предимствата на интернет като евтината реклама, конкурентното предимство да си на един клик разстояние и възможността постоянно да се общува с клиентите.

Затова не отлагайте повече, ако все още нямате тези неща на разположение.

Leave a Comment