BFavourite Recreated

BFavourite Recreated е Laravel вариант на портфолиото ми, което взима най-доброто от социални мрежи като Facebook, Twitter и Medium и го впряга в една композиция, при която качественото съдържание има централно място.

Детайли за проекта

Някои хора казват, че „обущарите ходели боси“…

Никога не съм бил привърженик на това схващане, защото вярвам, че преди да се погрижиш за някой друг, първо трябва да си способен да се грижиш за себе си.

В моя случай – преди да правиш сайтове на други хора и то срещу заплащане, първо трябва да си направиш собствен сайт и то с технологиите, които предлагаш на клиентите си.

Веднага щом се ориентирах към Laravel, започнах да работя по този проект, като същинската фаза на разработката ми отне месец и половина.

Не говорим за обикновен сайт…

CMS-ът, който задвижва всичко, предлага 5 типа съдържание с опцията да се добавят неограничено количество допълнителни типове.

Като професионален копирайтър, маркетолог и блогър много държа на съдържанието. Обожавам да се изразявам в писмен вид. Хоби ми е и затова съм готов да инвестирам както време, така и пари в най-добрите „играчки“, които ми помагат да го упражнявам.

Към момента мога да публикувам:

  • Текстови бележки
  • Фото бележки
  • Линк бележки
  • Блог постове
  • Проекти

За класификация на всичко това съм създал тагове (няма категории), които могат да се използват самостоятелно или в йерархична структура.

Залагам на стандартната система на Laravel за автентикация, като в момента няма авторизации, понеже съм единствен юзер, а пък и съм оставил за друг път всичко, което не ми е необходимо към момента.

За фротненда използвам jQuery, jQuery UI, TinyMCE, FontAwesome, Bootstrap 4, PrismJs.

Няма как да не сте забелязали, че този сайт не е традиционно портфолио или блог. Той взима най-доброто от социалните мрежи и го впряга в една композиция, при която качественото съдържание има централно място.

Постфактум…

Впоследствие се оказа, че не ми остава никакво време да поддържам и развивам този проект така, както бях планирал. Затова реших да рeвъртна към WordPress версията на портфолиото ми оттук.

Все пак съм оставил Laravel сайта онлайн за справки.