Щo за животно е копирайтърът?

Копирайтърът е хитра душица, която прекарва дните си в опити да човърка в ума на другите. Целта му е да събуди в точно определени групи от хора желание за покупка на точно определени продукти.

Той прави това, като изработва специални текстове, чиято единствена цел е да продават. Продукти, услуги, идеи, личности… Няма значение какво. В неговите възможности е да изтъргува всичко, което му попадне. Или поне така си мисли и му се иска.

Другите хора често приемат копирайтъра като писател, понеже той това прави – пише ли, пише текстове за статии, ревюта, оферти, брошури, каталози, уеб сайтове, слогани и какво ли още не. Но всъщност той е преди всичко търговец пред клавиатура. На него не му е нужно да е добър писател, а да знае как да докосне ума и сърцето на потенциалните клиенти чрез писаното слово.

И той знае как…

Копирайтърът владее изпитани методи и техники на писане и оформяне на текст, чрез които увеличава многократно влиянието му върху клиентите. Чрез думите си той гъделичка ума им и събужда у тях необходимите емоции така, че да ги предразположи да вземат решение за покупка.

Сами разбирате, че това е голяма власт. Затова посветеният в тайните на копирайтинга често е положил обет пред себе си да използва уменията си единствено за добро. За него това означава да пише само за добри продукти и услуги, които задоволяват реални и важни нужди на потребителя.

И това съвсем не е шега… Добрият копирайтър никога не би промотирал лош продукт, нито би лъгал за едната продажба не само в името на чистата си съвест, но и защото знае, че излъганият клиент не купува втори път, а именно в повторната му покупка отново и отново се крие разковничето на успеха и богатството.

Все пак, ако имате контакт с такъв индивид бъдете нащрек. Той непременно ще се опита да ви хипнотизира да го почерпите с бира! А ако е сутрин – с кафе и сокче.

Срещали ли сте досега такова животно? Споделете в коментарите!

Leave a Comment